Певци от Ценово се изявиха на фестивал в Разград

Певци от Ценово се изявиха на фестивал в Разград

Потребителите от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Ценово участваха в Третия фестивал „Един ден в Лудогорието“. Проявата по традиция се провежда в Разград и преминава под егидата на Съюза на инвалидите. Като истински домакин и патрон на музикалния празник се изяви кметът на Разград д-р Валентин Василев. „Похвална е инициативата да се дава трибуна на хората с увреждания. Много от тях имат скрити таланти, но не смеят да ги изявят“, сподели Румяна Иванова – директор на социалната институция в Ценово.

Групата за автентичен фолклор изпълни две песни, а Ламби Иванов се изяви самостоятелно на сцената. Многобройната публика в Градския парк в Разград изпрати изпълнителите с продължителните аплодисменти. Вечерта всички участници се събраха заедно да се повеселят, а организаторите ги зарадваха с малки подаръци. Румяна Иванова отправи покана към всички да се включат като участници и в традиционния фестивал „Ценово пее и танцува“.

Следващата изява на възрастните самодейци от Ценово е предвидена за края на юли по време на Международния фестивал за хора с увреждания в Перник.

Сподели:

Още новини от деня