съдебна палата русе

Пенсионер получи 1000 лева глоба заради побой след премахнат некролог

Пенсионерът С.Й.Н. бе освободен от наказателна отговорност и получи от Районния съд в Русе глоба в размер на 1000 лева.

Пострадалият И. Г. П. и обвиняемият С.Й.Н. били съседи. През 2016 г., няколко дни преди инкриминираната дата, отношенията между двамата били влошени, тъй като пострадалият бил поставил некролог на съпругата си на входната врата на блока, а обвиняемият бил против на входната врата да се окачват некролози. Двамата се били срещнали на 15.03.2016 г. На входната врата на блока имало и други некролози, поставени от съседи. Обвиняемият казал на пострадалия, че трябва да се махнат всички некролози на входната врата на блока, че преди много години бащата на пострадалия бил домоуправител и взел решение да не се задържат некролози на входната врата. П. обаче не се съгласил да бъде премахнат некролога на съпругата му и двамата съседи не постигнали съгласие по въпроса.

На 18.03.2016г. П. се връщал от магазина и установил, че бил премахнат некролога на съпругата му, който бил поставил на входната врата на блока. Премахнати били и всички останали некролози от входната врата, освен на една скоро починала жена. П. забелязал липсата на некролога, той носел у себе си 2 чанти, в едната от които е имало динамометричен ключ за смяна на автомобилни гуми, а в другата чанта- лични вещи като калъф с диоптрични очила, сухари, тефтери, ключове и носни кърпи. П., решил да попита, защо съседът му е премахнал некролога, без той да е дал своето съгласие, като за целта се качил с асансьора до апартамента на Н., който се намирал на ет. 5 и позвънил на звънеца. Н. отворил вратата и излязъл пред нея. П. попитал Н. защо е махнал некролога, при което двамата се скарали. Обвиняемият нанесъл първо един удар в областта на лицето, по носа на пострадалия. После последвали още няколко удара с ръце по лицето и главата на П. и ритник в десния крак на пострадалия, в областта на коляното. В един момент при разпрата, Н. изблъскал по- силно с ръце П., при което нарушил равновесието му, пострадалият залитнал назад, при това стъпил на криво и усукал десния си крак в областта на глезена и последвало открито счупване на подбедреницата му. П. усетил силна болка, седнал на стъпалата, а от раната на крака му потекла кръв. Като видял това, Н. се обадил на тел. 112 и извикал помощ.

На място пристигнал екип на Спешна медицинска помощ и патрул на Второ РУ- Русе. Пред тях пострадалият обяснил, че двамата с обвиняемият се скарали, обвиняемият го изблъскал и вследствие на това, пострадалият си счупил крака. П. бил откаран в МБАЛ- Русе, където бил опериран по спешност.

Сподели:

Още новини от деня