Кметът на Община Русе Пенчо Милков: Не приемам отношението на държавните институции към проблема с въздуха

Пенчо Милков: Ако опашките от тирове продължават, ще издам заповед камиони на територията на Русе да не чакат

Време за прочитане: < 1 мин.

„Ако опашките от тирове продължават, ще издам заповед камиони на територията на Русе да не чакат. Да чакат, където искат, по държавните пътища. Имам право да огранича всякакви автомобили. Казах на члена на УС на АПИ проф.Олег Асенов, че искам повече средства за поддръжка на техните републикански участъци, за които имат споразумение с общината, а не да ни дават същите пари като на други градове, където няма камиони“, заяви по време на пресконференция в Русе днес кметът на Община Русе Пенчо Милков.

Тировете няма как да продължават да се редят на пътя Русе-Силистра в посока към Мартен и Сандрово. „Там ще се махнат и ще чакат в посока откъм София от караулката, като се осигурява достъп на хората за кв.„Средна кула“ и „Долапите“, а след това ще се редят на паркинга, който направихме на държавния път.

Изградихме 2 км паркинг на бул. „България“, който стои празен, а хората ме питат защо има ограничение 50 км в час. Политиката е камионите да са там и само, ако има голямо количество тирове, могат да завъртят и да чакат при Мартен“, каза още кметът.

Пенчо Милков е поставил пред АПИ и въпроса с Дунав мост, където таксите се събират от държавата, а в Русе не идва нищо. По думите му транспортното министерство има възможност да отпусне средства на общината от тези пари. И припомни, че румънската страна е направила основен ремонт на Дунав мост, докато при нас само е преасфалтирано и пак има дупки.

Сподели:

Още новини от деня