Пенчо Милков благодари на фирма „Доминекс Про“ ЕООД за направеното дарение на УМБАЛ „Канев“

Пенчо Милков благодари на фирма „Доминекс Про“ ЕООД за направеното дарение на УМБАЛ „Канев“

Време за прочитане: < 1 мин.

На официална среща днес в Университетска болница „Канев“ кметът на Русе Пенчо Милков изрази дълбоката си благодарност към фирма „Доминекс Про“ ЕООД в лицето на г-жа Нина Крушева за дарението, направено на Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“ АД. Дарението е на стойност 50 хиляди лева и представлява операционна маса и операционна лампа, които ще дадат възможност на лекарите да работят в по-добре обезпечена техническа среда.

„Актът на г-жа Крушева представлява жест на човек, който се стреми да покаже как цялата общност трябва да помага на лечебното заведение, каза кметът Милков. Защото всички сме единни в исканията си, но трябва да бъдем единни и в подкрепата си. Затова нека почерпим от примера на г-жа Крушева“ заяви още Милков.

Дълбоката си благодарност от името на болницата изрази и изпълнителния директор на УМБАЛ „Канев“ Иван Иванов, който връчи на управителката на „Доминекс Про“ благодарствена грамота и сподели, че русенската болница се гордее с отлични специалисти, затова заслужава да работи с апаратура на високо съвременно ниво.

От своя страна г-жа Нина Крушева сподели, че в основата на идеята им да подпомогнат русенската болница е залегнала благородната дейност, която развива  Игнат Канев. „Всички носим отговорност да направим нещо за града си, заяви Крушева, защото освен собственото его, човек трябва да даде своя дан и на обществото“, допълни тя. „Аз нямам претенциите да бъда богат човек, но заедно със съпруга ми искахме да помогнем на медицинските специалисти да работят в добра среда. Нашата болница също заслужава да има съвременна техника.“

На срещата присъстваха също областният управител Галин Григоров и председателят на общинския съвет Иво Пазарджиев.

В края на визитата началникът на Клиниката по ортопедия и травматология проф. д-р Пенчо Косев запозна гостите с условията в отделението.

Сподели:

Още новини от деня