Пенчо Милков е кандидатът на коалиция "Обичам Русе" за кмет на Община Русе

Пенчо Милков е кандидатът на коалиция „Обичам Русе“ за кмет на Община Русе

Народният представител от „БСП за България“ в 19-и МИР – Русе Пенчо Милков е кандидатът на новосъздадената коалиция с название „Обичаме Русе“ за кмет на Община Русе. Това бе оповестено по време на пресконференция днес от колегата му Крум Зарков.

rpt

5 партии /БСП, АБВ, политическо движение „Социалдемократи“, движение за радикална промяна „Българска пролет“, ПП „Съюз за отечеството“/ са се обединили днес по силата на подписано споразумение за участие в предстоящите местни избори в Русе. Ще има обща листа за кандидати за общински съветници, общи кандидати за кметове на кметства и единна кандидатура за кмет на община.

Те целят да предложат и искат да реализират едно ново единно, компетентно, прозрачно и почтено управление на Русе. Причината за коалиция са 3 неща – обич към града, кураж да се изправят срещу статуквото на местно и национално ниво, смелост да се предложи ясна и честна алтернатива за друг начин на развитие, вярата, че са открили точния човек за кмет на Община Русе.

Според Крум Зарков, Русе има нужда от нова енергия и те предлагат човека, който може да я даде. По думите му, Пенчо Милков олицетворява онази компетентност, отговорност, честност. Ще се търси и подкрепа в широката общественост, за да се направи промяна.

Крум Зарков каза, че Пенчо Милков е относително ново лице за българската политика, което се е доказало вече в Русе с работата си като общински съветник, а също така и в цяла България с дейността си като депутат, като човек, на който може да се има доверие и който може да носи отговорност. Той е семеен, има трима сина, по професия е юрист и доктор по право. В Народното събрание участва активно в работата на правната комисия и взема отношение към почти всеки закон.

Според Зарков, Милков е от Русе, познава проблемите на града и решенията, които може да бъдат дадени за тях.

За Пенчо Милков най – важният ресурс на Русе са русенците и затова кампанията ще разчита на хората, като се допита до тях. Той сподели, че обезлюдяването е основен проблем на града. Други проблеми са липсата на достатъчно инвестиции и качественото изпълнение на редица проекти с европейско финансиране.

Депутатът сподели, че трябва да се действа активно и вижда как в Русе може да се изгради такъв живот, който да накара русенци да бъдат горди, а децата да живеят по – добре. Амбицията му е да убеди русенци да поискат промяна и да спомогнат за нея. „Положението днес е неприемливо и несправедливо“, подчерта П. Милков.

Заедно можем да участваме в движение, което да върне гордостта и славата на Русе. Не трябва да слушаме само скептиците, отмина времето за мрънкане и мълчаливо недоволство. Само с действие можем да постигнем целта си – да превърнем Русе в града, който русенци заслужават.

Нека въведем Русе в ХХI век, в ново време с нови предизвикателства, изискващи нов тип решения и друг тип политици. Очаква ни дълъг и труден път, но и невероятни перспективи – и двете изискват единението ни.“

Според Милков русенци трябва да изберат личност – силна и мотивирана, тъй като градът се нуждае от визионер и сподели, че коалицията ще води светла и позитивна кампания. Народният представител заяви, че като кмет ще търси широко участие на експертни специалисти в работата на общинската структура и ще даде възможност на обществеността да говори и споделя.

Във визията си за управление на града Милков изведе четири основни проблема. На първо място той посочи обезлюдяването на града и заяви, че при неговото управление Русе ще бъде проактивен в търсенето на начини за привличане на хора и осигуряване на пълно съдействие, за да дойдат да живеят в града. Според Милков вторият проблем е неминуемо свързан с предходния и се отнася до декапитализацията на града откъм промишленост. “Превъщането на Русе в място за лека промишленост и услуги е неприемливо за нас. – уточни депутатът – Затова ще търсим варианти за привличане на стратегически инвеститори.” Като трети проблем кандидатът за кмет посочи проектите, които се реализират в Община Русе. Коалицията е готова с аналитичен екип, който анализира всички проекти, програми и обществени поръчки, за да може новият управленски състав да бъде запознат. “Точното изпълнение на проектите, особено тези в строителството, означава качествено изпълнение в срок.– поясни Милков – Това трябва Русе в момента да доведе до край. Защото за два мандата управление, в Общината са усвоени петстотин милиона лева средства. И сега отговорността е проектите да бъдат завършени.” Четвъртият проблем според народния предствител се състои в таксите, които Община Русе всяка година внася в РИОСВ и посочи, че за настоящата година те възлизат на три милиона и половина лева – толкова, колкото общината взема от своята собственост. “ Тези такси се увеличават всяка година. А те биха могли да се разходват за града. Ако се открие сепарираща инсталация петдесет на сто от тази сума остава в Русе. Ако се открие компостираща инсталация нови 50% биха могли да останат в Русе.“ – уточни той.

Сподели:

Още новини от деня