Пенчо Милков: Подпомагаме държавните органи и лечебните заведения на територията на Община Русе

Подпомагаме държавните органи и лечебните заведения на територията на Община Русе. Полагат се грижи за нуждите на всеки човек, потърсил подкрепа от общината, казва кметът на Община Русе Пенчо Милков.

Открити са горещи телефонни линии за пандемията COVID-19  – за информация във връзка с кризата и за граждани, които се нуждаят от помощ за снабдяване с хранителни продукти, лекарства и други. За всеки човек в нужда се пазарува  и се осигурява доставка до дома му.  Разширена беше и дейността на Социалния патронаж – в обществената трапезария се приготвят допълнителни порции топла храна, добави той.

Извършваме контрол по сигнали на граждани за нарушаване на забраните, въведени от МЗ, включително в големите хранителни магазини, отбеляза още кметът днес.

Провеждат се срещи с работодателските организации на територията на Община Русе, за да се изясни, кои предприятия изпитват по-сериозни затруднения и биха пуснали служители в неплатен отпуск, престой или обмислят да ги  освободят, коментира още кметът.

Ще бъде оказана помощ на всеки, останал без работа и потърсил подкрепа от общината. Ще се посочват начините за получаване на подкрепата по извънредните мерки на държавата, подчерта Пенчо Милков.

Сподели:

Още новини от деня