Пенчо Милков: Порочно е бил подкрепян клуба с ежемесечно говорене с фирми

Пенчо Милков: Порочно е бил подкрепян клуба с ежемесечно говорене с фирми

Време за прочитане: < 1 мин.

Темата за ФК „Дунав“ в предизборната кампания и когато е станал кмет се е очертала като една от кризисните точки за Пенчо Милков. Като човек, мъж и кмет той винаги застава до символите на града, вкл. и в спортните клубове. В месеците досега той е бил в непосредствена връзка със собственика на ФК „Дунав“ и всеки, който е водил като евентуален купувач. Обаждал се е на дружества, които са поемали ангажимент към клуба, но виждайки, че кмета ще е друг, ги бяха спрели. За мен това е изключително порочен начин за финансиране на футболен клуб, отбеляза Пенчо Милков. Той е знаел във всеки един месец, че този клуб ще спре да съществува, ако не му се помогне, вкл. и така.

Той е бил дори в съблекалнята на отбора още в първите дни когато е станал кмет, за да подкрепи футболистите.

Абсолютно порочно е бил подкрепян клуба според мен чрез ежемесечно говорене с фирми, отбеляза днес по време на заседанието на ОбС – Русе кметът на Община Русе Пенчо Милков. Така е бил осигуряван финансов ресурс. Общината не е такъв орган да го прави.

Парите, които дава Община Русе, са около 10 – 12 % от бюджета и няма как да се представят тези пари като „граница на смъртта“ за клуба. По думите му, това е първата третина за първата част на годината. Сходна е ситуацията с ФТТ „Найден Киров“, който също не е общински, но ОбС – Русе го подкрепя с немалка сума, посочи кметът.

За него ФК „Дунав“ е футболен клуб – символ за един от най – прекрасните градове в страната. В труден момент трябва да подкрепим футболния клуб, категоричен бе кметът. Той препоръча на феновете също да помагат.

Сподели:

Още новини от деня