Стилян Гроздев

Петима русенски щангисти се готвят за европейско и световно първенство с националния тим

Петима русенски щангисти са получили повиквателна за националния отбор и се готвят за две важни международни състезания – Европейското първенство за юноши и девойки до 20 до 23 годишна възраст и Световно първенство за мъже и жени. Те бяха избрани от старши треньорът на тима Иван Иванов след изключително доброто си представяне на последните състезания, на които участваха. След участието им на Европейското за кадети, този път младите щангисти ще могат да покажат възможностите си и в горните възрастови групи.

Петима русенски щангисти се готвят за европейско и световно първенство с националния тим

Стилян Гроздев

В отбора са повикани Виктория Станева, Надежда Мейн Нгуен, Цветелина Стоянова, Ангел Русев и Стилян Гроздев. Те и останалите млади щангисти включени в националния отбор ще се включат в тренировъчен лагер на националните гарнитури по вдигане на тежести за възрастите юноши, девойки, Мъже и жени в СОК „Камчия“. Подготовката ще се проведе в базата на правителството на Москва на българското Черноморие.

Европейското първенство за юноши и девойки до 20 и 23 години ще се проведе от 20 октомври в Полша. Световното първенство за мъже и жени ще започне на 1 ноември в Ашхабад, Туркменистан.

Сподели:

Още новини от деня