Петокурсничката по „Право“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“ Сонгюл Чауш успешно приключи стажа си в Областна администрация – Русе

Петокурсничката по „Право“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“ Сонгюл Чауш успешно приключи стажа си в Областна администрация – Русе

Петокурсничката по „Право“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“ Сонгюл Чауш успешно приключи стажа си в Областна администрация – Русе. За период от месец тя имаше възможността да се докосне отблизо до работата на юристите в Областната управа в крайдунавския град. Удостоверението ѝ за завършената практика бе връчено лично от областния управител Борислав Българинов. Той ѝ пожела още много бъдещи успехи, както и да реализира промяната, която иска да види в обществото. „На хора като Вас възлагам надеждите си за изграждането на една съвременна България, където интелигентните и способните имат водеща роля. Трябва да отделяме повече внимание на образованието на младежта, защото те са тези, които ще ни управляват впоследствие. Никой не иска неграмотни да бъдат на власт – видяхме до какво води това“, каза още Българинов.

По думите на младата юристка стажът е бил действително полезен, защото е имала възможността да се занимава с реални казуси. Запознала се е с жалби и сигнали на граждани, което пряко кореспондира с нейните интереси в сферата на гражданското и административното право. „Благодарна съм на целия екип на администрацията, който през цялото време се отнасяше като с към колега. Позволяваха ми да участвам в дискусиите и да изразявам мнение по съответните преписки, а този подход е изключително адекватен, защото така чувам и другите какво мислят и се уча буквално в движение, от практиката.“, коментира още Сонгюл Чауш.

Припомняме, че тя постъпи в Областната управа на 1 септември и в рамките на изминалия вече месец тя работи по въпроси, свързани с административния контрол над общинските съвети и някои други общоадминистративни казуси.

Стажът се провежда под егидата на Министерски съвет и е част от Централизираната кампания за студентски стажове в държавната администрация за настоящата година.

Сонгюл е получила средното си образование във Варна, а в свободното си време обича да рисува и да чете книги. Както самата тя споделя, не се примирява с общоприетото и сигурно неслучайно сред любимите ѝ автори е Джордж Оруел.

Сподели: