Петър Ванев заглавка

Петър Ванев ще гостува на 22 ноември в читалнята на Регионална библиотека „Любен Каравелов“

На 22 ноември от 19:00 ч. в читалнята на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще гостува Петър Ванев. Вдъхновен от пътешествието на писателката Черил Стрейд по Тихоокеанския хребетен път, Петър решава да приеме предизвикателство и да извърви пътя от границата на Мексико до границата на Канада.

Да, точно 2650 мили или 4240км през пустинята Мохаве, Сиера Невада, Каскадите на Северна Калифорния, чак до гъстите гори на Орегон и красивите планини във Вашингтон. Заповядайте на събитието, където Петър ще ни разкаже за приключението, за мислите, за подготовката, за предизвикателствата и срещите по пътя и защо всеки от нас е способен да направи и немислимото. Всичко това гарнирано с много снимки и няколко видео материала.

Петър Ванев е на 31 години. Напоследък е по-познат като „първият българин преминал Тихоокеанския хребетен път“. Родом от Русе, където завършва Математическата гимназия ‘Баба Тонка’, а след това записва педагогика в Русенския университет. През 2009 год. заминава за Англия, където прекарва последните 7 години от живота си и достига управителска позиция в хотелите Хилтън.

Събитието е част от програмата на Културен център Русе и се организира от Фондация „Еконт“.
Очакваме ви.

Сподели: