Петър Москов в Русе: КОД е за силна и независима българска държавност

Петър Москов в Русе: КОД е за силна и независима българска държавност

Г-н Москов, какви са Вашите послания към русенци и жителите на Русенска област в началото на предизборната кампания?

Те не могат да бъдат много различни от тези към жителите на Варна, на Пловдив или на Бургас. Наистина, честитя на Русе фактът, че от известно време няма руско консулство в града и се надявам, че това е стъпка към свободата – индивидуалната, на града и на държавата. Мотото на кампанията на КОД е: „Гласът на свободния българин“. Свободният българин е този, който знае, че е невъзможно да има силна икономика и високи доходи, ако държавата ни е зависима. И ако политическият диалог се свежда до това коя е по – добрата зависимост. От тази гледна точка позицията на КОД е, че България не трябва да изпада в зависимост нито на Изток, нито на Запад. Хората, които продават патриотизма на свободния българин, на всеки един от тези, които гледат на себе си като на български патриоти, знаят, че хората, които продават този патриотизъм било за рубли, било за долари, са нищо повече от национални предатели.

Свободният българин стои зад принципите си. Той знае, че силна икономика и високи доходи има там, където няма социализъм и се бори с това. Изворът на корупцията не е ролята на главния прокурор, а раздаващата социалистическа държава. Свободният българин се бори с това нещо. Свободният българин живее с Божието слово в душата си и това го прави спокоен и му дава надежда. Свободният българин знае, че собственият ни, наш Европейски съюз не трябва да се превръща във втори Съветски съюз, защото това сме го живяли. Свободният българин знае, че имаме собствени, български ресурси от въглища и газ. Единствено тяхното пълноценно използване може да доведе до енергийна сигурност и ниски цени на горивата и енергията, за да можем да посрещаме с доходите си. Всичко друго е разказ за зависимост.

КОД е за силна и независима българска държавност и за това да може да бъде чут гласа на свободния българин. Този, който не е притеснен за това, че тези позиции, които изредих, го правят малцинство. Нека да не с лъжем. Позициите, за които говоря, са малцинствени позиции в България, защото са позиции на свободните хора а те не са толкова много. КОД иска да бъде гласа на тези хора в изборите и в парламента. Гласът за КОД е глас за катализиране на процеса на смислено, силно и принципно обединение на десницата в следващия парламент и за бъдеще.

Смисълът на изборите е ние да проектираме надеждите си в тези, за които гласуваме. Няколко избора поред ние се водехме от сметки, а не от надежда, не от цел, не от яснотата, че след изборите ще има стабилно управление, което да посрещне притеснения, страхове и да даде увереност, за да можем ние да действаме в ежедневието си. С увереността, че има ясно и стабилно управление, че няма всеки 6 месеца някой да се кара с някого…. Та, когато сметките надделеят, се случва това. На миналите избори, включително и пред вас, русенските медии, говорих за това. Различни наши опоненти говореха: „Да, ама сметката е, че едни ще влязат, а други – евентуално не, и затова е по – хубаво…“. Хайде да попитам: „Когато не говорим за принципи, а за сметки, излязоха ли ви сметките? Не, нали?“ Сега сме в по – тъжно положение, отколкото пред 6 месеца. Тогава поне имаше една фалшива надежда, а не така наречената промяна. Е, как промяната девалвира от харвардски бизнесмени до поредните социалисти, които раздават пари, а социалистите раздават чужди пари. Аз не искам да коментирам. Това просто факт. Как промяната защитава българите от рекета на „Газзпром“, а е съвсем окей с рекета от „Лукойл“ просто защото това е част от бизнескръга зад тях. Това е въпрос, на който хората които правят сметки, а не стоят зад принципи, трябва да имат отговор.

КОД е гласът на свободния българин и ще го защитава в следващия парламент, ако получи доверието на свободните хора!

Натрупването на кризи може ли да обърка сметките на всички партии?

Натрупването на кризи трябва да намери своето системно или принципно решение. Моето притеснение, просто на човек, на баща, на българин, е, че заради абсолютната невъзможност на българската десница да се обедини, да заяви, че иска да поеме отговорността за следващите тежки месеци, да даде надежда и да свали притесненията от хората, се случва поредното разпарчетосване. Резултатът от това може да бъде, че политически сили, които нито могат, нито знаят какво значи силна държавност, могат да постигнат неподозирано добър резултат. чужди държави, визирам Русия, ще имат своята проекция в тези избори. Нееднократно съм казвал: „Има много национални каузи, национални цели, национални проблеми, заради които е нужно политическо обединение, нужен е политически консенсус. Само че няма, повтарям – няма национален приоритет, който да оправдае коалиция с БСП, с ДПС или с „Възраждане“. Тези политически партии съществуват, за да няма силна българска държавност и да няма независима България.

В тази връзка гласът за КОД е и гласът на десния човек, който не иска да търпи срама от съобщения, меко казано, с комунистите, с БСП. Когато говориш, че си корупцията, а се обединяваш с майката на българския мафиотски преход – БСП, това не е проблем на БСП. Това е проблем на десните хора, които са излъгани.

КОД, в течение на няколко кампании, не лъже. Говори непопулярни неща, но говори истината. За разлика от повечето от нашите опоненти на нас в тази кампания ни е изключително лесно, защото просто продължаваме да сме на позициите за силна държавност, за свобода на икономиката, за незабавна и категорична лустрация. Каквото и да си говорим за генезата на сбъркания преход, за бедността, за ниските доходи, ще опрем до това, че онази посткомунистическа върхушка днес е икономически елит. Ако попитате „Демократична България“ за това, те ще отвърнат свенливо глава, защото ще загубят коалиционния си партньор БСП.

КОД няма този проблем. Готов е със закон за лустрация, защото този закон не е приумица. Той е начинът, по който Полша, Унгария, преминаха през този процес и днес са стъпки напред като икономическо развитие, и като доходи, и като възможност на обществото да знае правилната посока.

Разчиства ли си президентът пътя за промяна в Конституцията и съответно увеличаване на правомощията с промяна на държавното управление?

Разбира се, че го прави! Още повече, че имаме и заявка от политическа партия, която иска това вече формално през референдум. Това е свято право на президента. Въпросът е, че точно този президент, излъчен от българската левица, имаше гарантиран втори мандат от „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“. Те подкрепиха президента заедно с инициативен комитет, съставен от 24 агенти на Държавна сигурност. Защото е хубаво да помним, а не само да обещаваме за бъдещето!

Когато КОД говореше за това, че е невъзможно архипроводникът, институционалният проводник, защото целият първи мандат на президента Радев беше това, на руското влияние в България да бъде по какъвто и да било начин подкрепян от смислената българска десница, отговорът беше: „Ние сме за промяната!“ Е, промяната дойде под формата на госпожа Митрофанова онзи ден, в Деня на Съединението. Има ли по – голяма наглост?! Хората знаят, все пак, свободните българи знаят, че Денят на Съединението е най – черният ден за руската дипломация в България. Руската държава прави всичко възможно българското съединение да не се получи. На този ден руската посланичка седеше като орлица над президента, над служебния министър – председател. Ние се борим с този факт. Много от моите приятели, които гласуват за „Демократична България“ и „Продължавам промяната“ са бесни от този факт. Само че този е факт възможен, защото клекналият там президент Радев е там, защото преди това „Демократична България“ „клекна“ пред неговия кабинет. Да „клекнеш“ пред кабинета на кандидата на левицата и проводник на руската политика е всичко друго, но не и национално отговорно, камо ли пък дясна политика!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: