Пет години напредък с децата и младежите от „Вяра“, „Надежда“ и „Любов“

Сдружение „Еквилибриум“ и Сдружение „Дете и пространство“ ще представят напредъка на децата от трите центъра от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Русе.

Събитието ще се състои на 28 август от 11:00 ч. в зала „Батенберг“ на Регионален исторически музей – Русе.

Децата и младежите в трите центъра бяха изведени от Домовете за деца с умствена изостаналост през 2014 година в 3-те къщи, създадени по проект на Община Русе. Експерти на „Еквилибриум“ и „Дете и пространство“ бяха консултантския екип по време на проекта ,,Нашите деца са нашата отговорност – разкриване на комплекс от резидентни услуги за деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 18 год. в Община Русе“, което им даде възможност да познават децата и младежите още в етапа на подготовката им за преместване и по време на самото им преместване от институции в цялата страна в трите центъра от семеен тип.

През 2015 година двете организации поеха отговорността за управлението на тези нелеки услуги – „Дете и пространство“ са доставчик на услугата в ЦНСТДУ „Вяра“, а „Еквилибриум“ на ЦНСТМУ „Надежда“ и „Любов“.

Двете организации ще представят трудния, но успешно извървян път от самото начало и напредъка на децата и младежите от трите центъра.

Децата и младежите ще гостуват на Екомузей  с аквариум.

Сподели:

Още новини от деня