община русе

Пет истории на доброто от Русенско имат възможност да бъдат заснети и популяризирани

За втора поредна година Областна администрация Русе се присъединява към инициативата на Държавната агенция за закрила на детето – Празник на доброто.

Идеята е в условията на пандемията от COVID-19 да се популяризират истории за хора, които са направили добро за дете и/или за семейството му в труден момент, беда или при тежък инцидент и по този начин са променили житейската му съдба към по-добро.

Най-вълнуващите истории от цялата страна ще бъдат заснети и популяризирани от Държавната агенция за закрила на детето.

Историите трябва да бъдат изпращани на e-mail: governor@ruse.bg или p.brankova@ruse.bg до 28-ми септември. Задължително изискване е и те да бъдат в обем до една стандартна страница – A4, 2500 знака. След подбор 5 от историите ще бъдат изпратени в Държавната агенция за закрила на детето, където техният екип ще има не леката задача да избере най-завладяващите и трогателни истории от цялата страна. Участниците не трябва да пропускат да посочат лице за контакт, с което от Областната управа или от Държавната агенция за закрила на детето да се свържат при необходимост.

Областният управител Галин Григоров апелира повече участници от Русе и региона да се включат в инициативата. „Всички ние познаваме хора, които са помагали на някого в беда. Нека покажем нашата съпричастност към тях и да разкажем техните истории!“, призовава още той.

Припомняме, че през изминалата година в София на 21-ви ноември се проведе Празник на доброто, а инициативата завърши с вграждане на Капсула на хилядолетието с послания за бъдещите поколения, която ще се отвори през 2030 г. Събитието се организира по повод 30-та годишнина от приемането на първия международен акт, утвърждаващ човешките права на всички деца по света, а именно Конвенцията на ООН за правата на детето.

Сподели:

Още новини от деня