Пет сигнала за пожар през почивните дни в Русенско

През почивните дни екипите на пожарната са реагирали на 5 сигнала за произшествия. В събота, за времето от 12:44 до 13:30 часа, екип на РСПБЗН-Бяла е пратен да гаси пожар в отпадъци в  нерегламентирано сметище в гр.Бяла, намиращо се в местността “Мотописта“.

Произшествието е било ликвидирано на площ около 110 кв. м. Няма пострадали хора.

В нощта срещу неделя, за времето от 01:25 до 01:47 часа, пожарникари от Втора РСПБЗН-Русе са извършвали действия за потушаване на запалване, възникнало в отпадъци в метален контейнер  на бул. Липник в Русе, до бл. „Етър“. Пожарът е загасен на площ от около 2 кв.м. без щети.

Вчера следобед, в 13:53 часа, беленските огнеборци са реагирали на сигнал за запален автомобил на пътя след разклона за с. Пейчиново. Сигналът се е оказал лъжлив.

От 15:17 до 17:20 часа вчера, 8 служители от Първа РСПБЗН-Русе с два автомобила са били пратени в местността Буйна Яна в Русе, по сигнал за пожар в спомагателна постройка. На адреса огнеборците са установили, че гори барака, като стопанинът на вилата обяснил, че бил наел група лица да изчистят имота и вероятно пожарът е бил причинен, заради горене на отпадъци.

В неделя вечерта, за времето от 17:30 до 18:30 часа, екип на Първа РСПБЗН-Русе с един автомобил се е отзовал на сигнал за пожар в сухи треви по пътя Русе – Пиргово, след разклона за селото.

Сподели:

Още новини от деня