Пианистът Николай Димитров от Русе стана „Талант на десетилетието“

Пианистът Николай Димитров от Русе стана „Талант на десетилетието“

19-годишният пианист Николай Димитров от Русе получи престижната награда „Талант на десетилетието“, която му бе връчена на тържествена церемония-спектакъл „Нощ на звездите“. Събитието се проведе в Античния театър в Пловдив, в присъствието на президента Румен Радев и съпругата му.

Отличията се връчиха от фондация „Енчо Керязов“ по случай 10-ата й годишнина, като тази година за наградите се състезаваха всички млади български таланти в образованието, изкуството и спорта, номинирани през годините от фондацията. Особеното в тазгодишните награди бе, че се оценяваха постиженията на всички деца и младежи през изминалите 10 години, за да се проследи развитието им и да се отличат наистина най-добрите.

Във всяка категория бяха връчени по три награди „Талант на десетилетието“. Заедно с Николай Димитров, който бе единственият номинират русенец, в изкуството отличия получиха тромпетистът Георги Грозев от Пловдив и Здравка Василева, тромпетистка от Пазарджик.

Русенският пианист бе отличен за изявите и наградите си като изпълнител и композитор през изминалите 10 години. Студентът в консерватория „Принц Клаус“ в Грьонинген, Нидерландия получи и няколко допълнителни награди заедно със статуетката. Николай Димитров получи поздравления след събитието и от президента Румен Радев, който се срещна с младите български таланти.

Церемонията тази година бе по-специална, тъй като спектакълът с участието на световноизвестни циркови артисти бе последната изява на големия акробат Енчо Керязов. Той се сбогува със сцената и публиката, аплодиран на крака от присъстващите на вълнуващото събитие.

Сподели: