Редки тъпанари

Пиесата „Редки тъпанари” сред номинираните за национални награди „Златен Кукерикон”

Драматичен театър „Сава Огнянов” – Русе има гордостта да обяви присъствието на „Редки тъпанари” сред номинираните за национални награди „Златен Кукерикон”. Спектакълът на русенския театър е номиниран в две от общо четири категории – за най-добър спектакъл и за най-добра режисура на Теди Москов. Заедно с тази вест напомняме и за номинацията за „Икар” 2018 на Явор Бахаров, за поддържаща мъжка роля.
След известно прекъсване Сатиричният театър „Алеко Константинов“ възобновява отличаването с награди „Златен Кукерикон” театрални творци, които се занимават с комедията във всичките й измерения.
Радостната новина за русенските театрали идва след прецизно номиниране, за което беше огледана сценична продукция от цялата страна. Подобни събития доказват и утвърждават Драматичен театър „Сава Огнянов” – Русе, като един от най-добрите центрове за театрално изкуство в страната.
Наградите „Златен Кукерикон” се присъждат в категориите: „Най-добра женска роля в комедиен и/или сатиричен спектакъл“, „Най-добра мъжка роля в комедиен и /или сатиричен спектакъл“, „Най-добра режисура на комедиен и /или сатиричен спектакъл“, „Най- добър комедиен и /или сатиричен спектакъл“ и ще бъдат връчени на празнична церемония на 1 април 2018 г. в салона на Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"