Здравка Евтимова

Писателката Здравка Евтимова идва в Русе с нови и непубликувани разкази

Писателката Здравка Евтимова идва в Русе с нови и непубликувани разкази на 20 февруари от 16 часа в зала „Слави Шкаров“ на Доходното здание.

Този пък няма връщане назад. След няколко пъти отлагане заради ограниченията, налагани от ковидмерките, Здравка Евтимова пристига за дългоочакваната среща в Русе. Поканена е от МД“Елиас Канети“ и ще представи пет съвсем нови, все още непубликувани разкази, създадени през последните 4-5 месеца.

Уникалната проза на Здравка Евтимова е четена в страни, в които се говори на български, английски, френски, немски и руски езици. Не става дума за преводи, а за оригинали, защото самата тя говори и пише на тях. „Пиша първо на английски. В англоезичните страни съм непозната и мога да публикувам всичко, което си искам.“ – казва в едно интервю писателката с уникален стил в българската проза.  През 2015 г. разказът на Здравка Евтимова „Кръв от къртица“ е включен в учебниците по английски език за гимназиалния курс в Дания. През януари 2019 г. същият разказ става част от учебник за преподаване на знания по литература за прогимназиите в САЩ. Родена е в Перник, където продължава да живее и сега. Множеството награди за литература, които получава, са повече с чуждестранен адрес отколкото с български.

Срещата с русенските почитатели на Здравка Евтимова ще започне в 16.00 часа, събота, 20-ти февруари. В зала „Слави Шкаров“ на Доходното здание по време на събитието ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Залата ще бъде запълнена 30%, маските са задължителни за всички посетители. За влизане в залата използвайте служебния вход на театъра.

Сподели: