Александър Урумов1

Писателят Александър Урумов ще представи книгата си „Бутон в мозъка“ в Русе на 22 март

Александър Урумов1

На 22 март, сряда, от 18 часа в зала „Заседателна“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе писателят и общественик Александър Урумов ще представи книгата си „Бутон в мозъка“ – първа част от замислената трилогия „Пътят към Армагедон“ на издателство „Витлеем“. Урумов е автор на осем книги, сред които бестселърите „Татко, обичай ме!“ и „Али Безсмъртния“, издаден на английски, немски и арабски. Урумов има номинация за Аскеер за драматургия. Седемте негови пиеси са гледани от над 50 хиляди зрители у нас и в чужбина. Освен писател и драматург, Александър Урумов е експерт по публична комуникация. Заемал е длъжностите директор „Връзки с обществеността“ и говорител на БНБ (2006-2016), директор „Връзки с обществеността“ и говорител на Министерството на отбраната (1997-2001 и 2017-2021). Християнин.

Срещата в Русе е част от Националното турне за представянето на книгата, организирано от Българска организация на родителите и децата – БОРД и Фондация „ВМРО“. Подложена на изключителен натиск от определени кръгове още с появата си, „Бутон в мозъка“ е отговор на създалото се напрежение в обществото по повод налагането на т.н. джендър идеология и тревожните въпроси, които тя предизвиква. Авторът и книгата ще бъдат представени на русенци от съпредседателя на ВМРО Искрен Веселинов.

Заплаха ли е Истанбулската конвенция? Дехуманизира ли се Европа? Свещена крава ли е Европейският съюз? Отпадат ли изконните християнски ценности в съвременното общество? Ако ви вълнуват тези проблеми, заповядайте в сряда на срещата с Александър Урумов и първата част на „Пътят към Армагедон“, организирана в Регионална библиотека „Любен Каравлов“! Авторът има готовност да отговаря на въпроси на журналисти от 17.30 часа в зала „Заседателна“.

Сподели: