Пияна русенка разиграва полицаите с автомобил и пеша, за да осуети проверка

На 5 август около 00:10 ч. в областната дирекция на МВР в Русе е постъпил сигнал за лек автомобил с марка „Опел Зафира“, движещ се из град Русе, управляван от жена в нетрезво състояние. Веднага е подадена информацията към дежурните полицейски наряди за установяване на въпросното превозно средство и извършване на проверка на водача. Екип служители от групата за охрана на обществения ред при Първо РУ са засекли посочения автомобил на ул. Кръстец, да се движи в посока ул. 24-ти май. Те са видели, че колата действително се управлява жена и са предприели действия за спиране и извършване на проверка. Полицаите са подали звуков и светлинен сигнал, но автомобилът ускорил скоростта си и продължил движението си по ул. Клисура, където малко след това спрял.

Водачката слязла и тръгнала да върви пеш по улицата, вероятно за да осуети проверката, но полицейските служители са я спрели и са й поискали документите за самоличност, като им направило впечатление, че тя лъха на алкохол. В този момент жената започнала да буйства, да крещи, да ги обижда и да вика срещу тях. Това нейно поведение наложило да бъде задържана.

Изяснено е, че тя е русенка на 43 г. На място е изпратен и екип на сектор „Пътна полиция“, който да извърши проверка на жената за алкохол. Тя обаче е отказала да даде проба за алкохол. Продължила да се дължи грубо и арогантно и с пътните полицаи, да ги обижда и да ги псува. Била е отведена в Първо РУ, като при влизане в сградата на управлението е ритнала в областта на коляното един от полицейските служители. По случая, срещу 43-годишната, е образувано бързо производство за престъпление по чл.325, ал.2 вр. ал.1 от НК.

Сподели: