Пиян шофьор блъсна автомобила си в дърво до Могилино

На 25 юли в 22.15 часа е получен сигнал за настъпило ПТП с един автомобил на 800 метра след табелата на Могилино в посока Помен с материални щети и един леко ранен. В условията на суха пътна настилка и сумрак при движение от с. Могилино в посока с. Помен лек автомобил „Рено“ собственост на 58 – годишен мъж от с. Помен се движи с несъобразена скорост, рязко е променил движението си и е напуснал пътното платно в дясно по посока на движението си, преминал е през крайпътни храсти, след което се ударил челно в крайпътно дърво.

Полицейските служители посетили произшествието не установяват на мястото водача и спътника му. След това в с. Могилино е установен 56 годишен мъж, който е признал че е единия от двамата, който са били в автомобила. Водачът е изпробван с техническо средство за алкохол, като пробата е отчела над допустимата концентрация на алкохол в издишания въздух. Същият е откаран с екип на ЦСМП гр.Две могили в спешно отделение на УМБАЛ“Канев“ – гр. Русе където след преглед е настанен за наблюдение в отделение по неврохирургия без фрактури.

Другото лице от произшествието е собственикът на катастрофиралия автомобил, който е установен в дома си в с. Помен. От снетите обяснения същия е отрекъл да е управлявал автомобила си. При извършената проверка за алкохол е отчетена над допустимата концентрация на алкохол в издишания въздух. Съставен е констативен протокол за ПТП с пострадали. Случаят е в процес на изясняване. Образувана е проверка.

Сподели:

Още новини от деня