одмвр русе лого полиция мвр

Пиян шофьор разкриха полицаите на пътя Русе – Бяла

На 16 февруари около 03:30 часа на гл. път I-5 / Русе- Бяла/, в района на км 42, екип от РУ – Бяла е забелязал товарен автомобил „Пежо“, който е спрял на аварийни светлини в дясната част по посока на движението /към Русе/.

Служителите са спрели, за да разберат каква е ситуацията и дали водачът има нужда от съдействие. От товарното возило слязъл шофьора /36 г./, който обяснил, че изчаква да му донесат гориво, защото е свършило.

След това дошъл лек автомобил, чийто водач донесъл туба с гориво. После шофьорът на пежото го изсипал и казал, че ще отиде до бензиностанцията в с. Волово. След като потеглил полицаите забелязали, че управлява на зиг-заг и го последвали, спрели го на безопасно място и му извършили проверка. Направената проба за алкохол се оказала положителна – уредът отчел 1.23 промила на хиляда в издишания въздух. 

Освен това, когато са му поискали документите, той заявил, че няма в себе си. Извършена справка показала, че той няма издавано българско СУМПС, но той твърдял, че има шофьорска книжка от образец на Република Гърция, но не го е представил. Мъжът е конвоиран до ЦСМП гр. Бяла, но там отказал да му бъде взета проба за наличие на алкохол. Съставени са му два акта, материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу него е образувано бързо производство.

Сподели:

Още новини от деня