одмвр русе лого полиция мвр

Пиян шофьор се опита да избяга при полицейска проверка в Русе

Бързо производство е образувано срещу пиян нарушител, водач на автомобил, заловен от полицията след като се опитал да избяга от проверка.

На 3 август малко след 22 часа на ул. Антим в Русе, кръстовище с ул. Стефан Стамболов, екип на Първо РУ предприел проверка, като подал ясен сигнал за спиране на движещ се лек автомобил „Опел Вектра“ с русенска регистрация. Превозното средство не спряло, а продължило да се движи в посока пътен възел „Охлюва“. Полицейските служители последвали колата и я спрели на ул. Стефан Стамболов, на около 100 метра след хотел „Брани“.

Установен е водачът 33-годишен русенец, който лъхал на алкохол. На място е изпратен и екип на пътна полиция за да изпробва мъжа, като проверката с техническо средство за употреба на алкохол е показала положителен резултат – уредът е отчел  3,00 на хиляда концентрация в издишания въздух. На водача е издаден талон за изследване, който той отказал да подпише. Служителите са извършили и проверка на документите на водача, както и на автомобила. Мъжът не могъл да представи свидетелство за регистрация на МПС, а справка показала, че той управлява и с наложено наказание, а освен това автомобилът нямал преминат годишен технически преглед. За констатираните нарушения на 33-годишния са съставени четири акта, които той отказал да подпише. Отведен е и до болницата за кръвна проба, но там пред медицинското лице е отказал да даде кръв. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Сподели:

Още новини от деня