Русенецът Пламен Атанасов, изкачил връх Шипка на ръце, ще получи подкрепа от общината

Пламен Атанасов се готви да изкачи на ръце и стълбите към паметника „Създателите на българската държава“

„Остават малко повече от 15 часа до изкачването ми в стойка на ръце към паметника „Създателите на българската държава“ който се намира в най-високата част в дунавската равнина в град Шумен! Целта на това събитие е да подкрепим

Фондация „Александър Русев“

Можете да го направите на следната банкова сметка:

ТБ „ЮроБанк България“ АД

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – BGN

BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 – EUR.

Това сподели днес русенецът Пламен Атанасов, който изкачи стълбите към връх Шипка само на ръце.

Русенецът Пламен Атанасов предприе нестандартната акция през лятото на 2020 година в опит за световен рекорд. Той започва да се занимава активно с тренировки със собствено тегло през 2011 година. След отличия от множество национални и международни състезания, днес мечтата му е да посвети повече млади хора в изкуството, наречено калистеника (на гръцки: κάλλος – хубав, красив; σθένος – сила). Кметът Пенчо Милков изрази готовност по време на среща през миналата година общината да го подкрепи в организирането на състезание по стрийт фитнес през 2021 година.

„Радвам се, когато млади хора действат в полза на обществото. Вие сте пример за подрастващите как човек може непрестанно да усъвършенства тялото и уменията си. Без скъпо оборудване, дори от вкъщи“, заяви Пенчо Милков.

През 2020 година Пламен Атанасов издаде и книга, посветена на калистениката. С приходите от продажбите ѝ и от бъдещи благотворителни инициативи той желае да финансира изграждането на нови спортни съоръжения в Русе.

Сподели: