стоилов милков кмет русе

П. Стоилов: За мен беше чест да служа на русенци и да бъда кмет на родния си град; П. Милков: да се ръководим от четири принципа: единение, компетентност, прозрачност и почтеност + ВИДЕО

„Благодаря ви, русенци!

За доверието и подкрепата ви през годините, за хилядите лични срещи и разговори, за конструктивната критика, сигналите и предложенията ви!

Само за 8 години, заедно успяхме да изтръгнем Русе от безвремието и да дадем перспектива за развитието му като проспериращ икономически и културен център! Реализирахме знакови за града проекти, чакани десетилетия наред от русенци, в това число: Обновената централна градска част и възвръщането на европейския блясък на Русе; Мащабното благоустрояване на крайбрежната зона и обръщането на града с лице към река Дунав; Подобряването на транспортната свързаност между центъра и кварталите; Модернизацията на общинските училища и детски градини; Завършването на Спортната зала и цялостното подобряване на условията за спорт в града; Обновяването на музейния комплекс и изграждането на храма „Всех Святих“…

До преди години, дори и в най-смелите ни мечти не сме си представяли, че Русе може да посрещне световни величия като „Lord of the Dance“, „Nazareth“, „Uriah Heep“ и „Foreigner“; Нито че още при завръщането си в елитния футбол ФК „Дунав“ ще достигне до квалификация за „Лига Европа“; Нито че ще домакинстваме Световно първенство по волейбол. Това са само една малка част от поводите за гордост, благодарение на които Русе възвърна самочувствието си на най-европейския град в България.

Благодаря и на моя екип, заедно с който през последните 8 години не пестихме сили и енергия и с удовлетворение приключваме двата си мандата! Оставяме след себе си една подредена администрация, работеща с високо темпо и високи стандарти за професионализъм; една финансово стабилна община, с рекордно висок бюджет и с осигурени близо 230 млн. лева безвъзмездно финансиране от ЕС за реализацията на знакови проекти, сред които: Довършването на модернизацията на Крайбрежната зона; Обновяването на автопарка на градския транспорт чрез закупуване на 15 нови тролейбуса и 20 нови електробуса; Ремонта на бул. „Трети март“ и на Сарайския мост; Обновяването на ВиК мрежата в града и изграждане на дълго чаканата канализация в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ и т.н.

Благодаря на всички, които подкрепиха каузата ми за възраждането на Русе и дадоха своя принос за утвърждаването му като Град на свободния дух! Уверявам ви, че и занапред ще работя за неговия просперитет!

За мен беше чест да служа на русенци и да бъда кмет на родния си град, който безкрайно обичам и с който се гордея“, сподели днес вече бившият кмет на Община Русе Пламен Стоилов в обръщение към жителите на региона.

– – –

Бившият кмет на град Русе г-н Пламен Стоилов, отправи посланието си към наследника на кметския стол – адвокат Пенчо Милков, с думите, че днес, 11.11. 2019 година, се отваря нова страница в историята на град Русе. Бъдещите поколения като четат тази и следващите страници, няма да съжаляват, а ще продължават да се гордеят със това, което се случва в нашия град. Той подчерта подкрепата на НПО – тата и цялата русенска общественост, за да се реализират хубавите неща, случили се в града ни през последните осем години. Накрая, Стоилов пожела да бъде продължено ускореното развитие на град Русе, защото това е важно за нас – присъстващите, децата ни и бъдещите поколения.

Пламен Стоилов връчи на бъдещия кмет знаците на град Русе и икона на Св. Георги , закрилника на град Русе.

„Русе е наш общ дом и всички ние /кметовете и общинските съветници/, бяхме избрани да се грижим за него“, започна тържественото си слово новоизбрания кмет г-н Пенчо Милков.

пенчо милков реч като кмет

„В Общинският съвет влизат хора от 10 политически формирования. Няма с какво да изненадаме залата на Общинския съвет. Тя е била свидетел на приемането на решения, спуснати от политически централи  и такива базирани единствено на частни интереси. Всички сме свидетели какво е довел този подход във времето.“

Милков призова общинските съветници да видят какво ги обединява днес и могат ли да работят заедно за в бъдеще, което е свързано с ценности, които, може би, от много време липсват.

„Русенци ясно посочиха своето желание за промяна, а новоизбраните общински съветници и кметове трябва да осъзнаем това“. Затова Пенчо Милков предложи в следващите четири години, положилите клетва днес, да се ръководят от четири принципа: единение, компетентност, прозрачност и почтеност. Тези принципи са предназначени да бъдат спазвани не през всяка от четирите години, а едновременно и изповядвани ежедневно.

Обръщайки се към гражданите, новоизбраният кмет обеща да работи за благополучието на своя град.

сн. Личен профил на П. Милков във Фейсбук

Сподели:

Още новини от деня