План - приемът за следващата учебна година в професионалните гимназии в Русенско подготвен на среща между тях и бизнеса

План – приемът за следващата учебна година в професионалните гимназии в Русенско подготвен на среща между тях и бизнеса

В Русе се проведе работна среща с представители на държавната и местната власт, Регионалното управление на образованието, директорите на училищата, извършващи професионално обучение и образование и представители на различните браншове от бизнеса в област Русе. На срещата присъстваха зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров и началникът на РУО – Русе Росица Георгиева.

Г-н Григоров приветства присъстващите, благодари на РУО за инициативата и заяви, че ще продължи да подкрепя осъществяването на сътрудничество между различните страни. „Чрез тази среща, даваме възможност на браншовите организации да представят пред нас проблемите, с които се сблъскват при набавянето на необходимите за тях кадри и да предложат своите идеи за по-ефективното обучение на потенциални служители на фирмите си. Разбира се, това е само началото на една съвместна дейност, но съм убеден, че можем да постигнем нужните резултати“, сподели зам.-кметът Иван Григоров.

Работната среща беше инициирана, в следствие на вече провелата се, в началото на седмицата, работна среща с представители от сектора на леката промишленост и по специално – шивашката промишленост, на която бяха споделени и предложени идеи и мерки за постигането на по-добро и качествено обучение в професионалните гимназии, приспособено към нуждите на пазара на труда. Основна тема в дискусията отново беше възможността за дуално обучение, между училищата и фирмите, в различните сектори на бизнеса.

Целта на срещата беше да се обсъди готовността на различните институции за осъществяване на сътрудничество в процеса на подготовката и реализирането на кадри, които да отговарят на потребностите на пазара на труда.

Сподели:

Още новини от деня