местни данъци и такси

Плащането на местни данъци и такси към Община Русе започва от 22 януари

От 22 януари /понеделник/ след 13 ч. ще бъде възможно заплащането на всички данъци и такси към Община Русе за 2024 г. Задължените лица ще могат да платят в брой или с ПОС терминал на касите на Община Русе на ул. „Котовск“ 1, в сградата на СБА, както и в изнесения офис в бл. „4“ в кв. Дружба 3.

Плащания на данъци и такси могат да се извършват и чрез банков превод, а клиентите на Пощенска банка, ДСК и ОББ също могат да покриват задълженията си чрез своето онлайн банкиране. Плащания могат да бъдат направени и чрез Изипей, Фастпей, Айкард и на сайта на НАП.

Налогът за недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъкът върху превозните средства могат да бъдат платени на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври. За предплатилите пълния размер до 30 април е предвидена отстъпка от 5 %.

Задължените лица могат да направят и онлайн справка за своите данъци и такси, както и да ги платят, през сайта на Община Русе по всяко време чрез ЕГН/ЕИК и Персонален идентификационен номер (ПИН), който може да бъде получен от Дирекция „Местни данъци и такси“.

Сподели: