катастрофа Симовата мелница

Повече от 20 неправоспосбни шофьори са засечени за 20 дни в Русе

За последните 20 дни в Русе са засечени повече от 20 неправоспособни шофьори, а други 16 са управлявали превозни средства след употреба на алкохол. Това коментира старши инспектор Стилиян Станев – началник на група „Пътен контрол“ към областната дирекция на МВР в Русе.
По думите му фрапиращо в случая е, че голяма част от засечените шофьори са с измерена концентрация на алкохол във високия диапазон – над 1, 2 промила.
Станев каза, че почти всеки ден екипи на КАТ в Русе засичат недобросъвестни шофьори, които управляват с висока скорост автомобили в града.
Последният случай е от вчера през деня. Спортен автомобил „Хонда“ преминал с висока скорост покрай екип на КАТ на бул. „Христо Ботев“. Състезателната кола била и без поставени регистрационни табели. Униформените подали сигнал със стоп-палка, но шофьорът не спрял. Тогава полицейският екип последвал колата. Тя била спряна в една от улиците. Установено било, че автомобилът няма „Гражданска отговорност“.
На шофьора са съставени два акта за извършените нарушения, иззето му и свидетелството за управление. Той имал и две неплатени глоби за предишни провинения.
По думите на Станев шофьорът обяснил, че изпробвал автомобила, тъй като се готвел за състезание.

/Източник – БТА/

Сподели: