гробище чародейка

Повече служители и нова техника ще поддържат гробищните паркове в Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

С повече работници, които да поддържат материалната база и терените, разполага от тази година общинското предприятие „Обреден дом“ в Русе.

В момента 8 работници извършват разчистване на храстовата растителност в пространствата покрай алеите и между гробовете в двата гробищни парка – „Чародейка“ и „Басарбово“ с обща площ от близо 600 дка. Новото оборудване, което ще бъде доставено в предприятието, включва две моторни пръскачки, два моторни триона и коси. За да се запазят пространствата в приветлив вид и през летния сезон, предстои обработката им с препарат срещу плевели.

Помощ при поддържането на терените оказват и другите общински предприятия. Техниката на ОП „Паркстрой“ раздробява и отстранява болни, изсъхнали или големи дървета. Трупаните с години отпадъци от гробищен парк „Чародейка“ вече два пъти са чистени от ОП „Комунални дейности“. Очаква се най-деформираните алеи да бъдат включени и в графика за асфалтиране на предприятието. ОП „Обреден дом“ продължава активно да се грижи за гробищните паркове и разчита на гражданите да опазват терените и материалната база.

Сподели:

Още новини от деня