Подготвя се земната основа на пътя в разширението при "тапата" на Дунав мост 1

Подготвя се земната основа на пътя в разширението при „тапата“ на Дунав мост 1

Вече се работи по земната основа за допълнителна лента, която се изгражда в района на кръговото при Дунав мост 1. Това е подготвителен етап преди да се пристъпи към асфалтиране. Работите по този обект вървят бавно, а обещаният тримесечен срок вече е изтекъл.

От 22 май на ГКПП – Дунав мост 1 в Русе временно се върна старата организация за движение на превозни средства – през трасе „Запад“ в двете посоки. Поради започнала от Агенция „Пътна инфраструктура“ реконструкция за разширение на пътя и безопасна организация на движението, новоизграденото трасе „Изток“, за поемане на входящия трафик от Румъния, се преустанови пропускането и обработката на автомобили до приключване на пътния ремонт. Входящият и изходящият трафик на ГКПП-Дунав мост се обработва и пропуска по старото трасе „Запад“.

Строителството включва направата на колектор до пътя, където се разположиха ел. кабели, водопроводът и другите комуникации към Източна промишлена зона. След това ще бъдат изградени две двулентови трасета на входа и изхода на Русе към Мартен.

В края на 2017 година обявената обществена поръчка бе спечелена от русенската фирма „Пътинженеринг“. Строителните дейностите са на стойност 1 060 650 лева и са осигурени от държавния бюджет.

Сподели: