Над 270 души се запознаха с процедурата на ОПИК за подкрепа на средния бизнес, пострадал от COVID-19,чрез уебинара на ОИЦ-Русе

Подготовката на страната за новия програмен период ще разяснят експерти от ОИЦ – Русе в Две могили

Областният информационен център – Русе организира в Две могили на 15 октомври, четвъртък, от 11:00 часа в заседателната зала на Общината информационна среща на тема “Подготовка на България за европейското финансиране през третия програмен период 2021 – 2027 г.“ По време на обиколката ще бъдат и експерти на Национална служба «Съвети в земеделието» -Русе (НССЗ-Русе).

Каним представителите на общинските администрации, читалищата, местния бизнес и земеделските производители, всички заинтересовани да вземат участие в тях.

ОИЦ-Русе ще запознае участниците в тях с последната информация по отношение подготовката на България за европейското финансиране през третия програмен период 2021 – 2027 г. и новите моменти в него. Ще обърнем внимание на националните програми, чрез които ще се кандидатства за финансиране на проекти, на техните цели, приоритети и бенефициенти. Експертите на ОИЦ ще представят напредъка по подготовката на Стратегическият план за развитие на земеделието и селските райони, както и информация за Европейския зелен пакт.

Представителите на НССЗ-Русе ще споделят актуална информация за кандидатстване по мерки и подмерки на Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 и схемите за подпомагане.

сн. Архив

Сподели: