Един безплатен билет за "Пинокио" дава Куклен театър - Русе

Подкрепете номинацията на пиесата „Пинокио“ на Куклен театър – Русе за награда „Икар 2020“

Време за прочитане: < 1 мин.

Водещ на тазгодишната церемония на Националните награди за сценични изкуства ИКАР 2020 ще бъде Митко Павлов. В церемонията ще участват още Койна Русева и Миро, както и балканските ъндърграунд музиканти, победителите от „България търси талант“ – Виво Монтана.

Дългоочакваното събитие най-накрая ще се състои на 31 октомври в Народния театър, но за съжаление на почитателите и поддръжниците на номинираните актьори – без публика в залата. Решението е взето с цел засилване на противоепидемичните мерки. Церемонията ще бъде заснета от Българската национална телевизия и излъчена същия ден в програмата на БНТ1. От 14 октомври ще бъде възстановено онлайн гласуването, в което всички зрители ще могат да подкрепят любимите си представления. Тази година за първи път беше иницииран зрителски вот, който има за цел да представи нагласата на публиките по отношение на номинираните спектакли за драматичен и куклен театър.

Малко преди началото на церемонията, от 17:00 ч. на площада пред Народния театър „Иван Вазов“ – Шоуто на Маскотите ще забавлява малки и големи и ще създава настроение за всички софиянци по повод празничния маскарад за традиционния вече и у нас Хелоуин.

Можете да си припомните всички номинирани за тазгодишните награди ИКАР тук: https://uba.bg/nominacii-ikar-2020/ В раздела за куклен спектакъл подкрепете „Пинокио“ по Карло Колоди, реж. Тодор Вълов, Държавен куклен театър – Русе, както и в раздела „Постижени ев кукленото изкуство“ НАТАЛИЯ ГОЧЕВА за сценографиите на „Малката Кибритопродавачка“ по Ханс Андерсен, реж. Анна-Валерия Гостанян, Театър 199 „Валентин Стойчев“ и „Пинокио“ по Карло Колоди, реж. Тодор Вълов, Държавен куклен театър – Русе

Не пропускайте да следите и за останалите събития от програмата на Софийския театрален салон, част от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 г.

Сподели:

Още новини от деня