Подписаха меморандум за сътрудничество между Русенския университет „Ангел Кънчев“ и ”Национална компания индустриални зони” ЕАД

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД и Русенският университет „Ангел Кънчев“ подписаха меморандум за сътрудничество за ускорено професионално изграждане на младите хора, които в момента се обучават или завършват висшето си образование. Инициативата е част от проекта Fast Tracking Success на националната компания, който предлага на студентите възможност за стажове и постоянна заетост в компаниите, които работят на територията на индустриалните зони на НКИЗ.

На официалната церемония в Русенския университет подписите си под документа поставиха изпълнителният директор на НКИЗ г-жа Антоанета Барес и ректорът на Университета в крайдунавския град проф. д-р Велизара Пенчева. „Целта на меморандума с Русенския университет е да бъде постигната връзка между бизнеса и университета“, заяви след подписване на споразумението изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес. По думите ѝ проектът е много амбициозен, защото освен с университетите, са планирани партньорства и със средните професионални училища.

„За момента имаме партньорство със Софийския университет, Техническия университет в София, Университета за национално и световно стопанство, Нов български университет, Лесотехническия университет, а сега вече и с Русенския. Планираме да подпишем меморандуми и с университетите в Шумен, Варна, Бургас и Велико Търново. Амбицията ни се простира до постигане на партньорства и с професионалните гимназии, тъй като голяма част от инвеститорите търсят работна ръка с различни познания“, допълни Барес.

Инициативата Fast Tracking Success е замислена и в подкрепа на настоящи и нови инвеститори в индустриалните зони на НКИЗ с цел да бъде преодоляно едно от най-сериозните предизвикателства пред инвестиционните проекти – недостига на качествени специалисти.

В зоните от портфолиото на НКИЗ вече работят или изграждат своите предприятия, складове, логистични центрове, високо технологични офиси фирми от Германия, България, Гърция, Дания, Австрия, Турция, Израел и др. Общият размер на договорените инвестиции в държавните индустриални зони от създаването им досега надхвърля 390 млн. лева (към края на 2017-а), разкрити са над 2100 нови работни места, повече от 130 български и чуждестранни фирми – инвеститори и наематели в различните зони, са получили подкрепа за развитието на своя бизнес.

Сподели:

Още новини от деня