съдебна палата русе

Подсъдимият за откритата в Кривина марихуана за почти 100 000 лв. сключи споразумение

Време за прочитане: < 1 мин.

Със споразумение приключи насроченото за днес разпоредително заседание по делото срещу Б. М., обвинен в държане с цел разпространение на 15,487 кг високорисково наркотично вещество. Подсъдимият се отказа от разглеждането на делото по общия ред и прие да изтърпи наказание четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на 16 000 лв.

Б. М. е български гражданин със средно образование, неосъждан. Съгласно споразумението, той се признава за виновен в това, че на 09.11.2019г., в землището на с. Кривина, обл. Русе, местността „Бабин кладенец“, с. Кривина, обл. Русе и в град Свищов, обл. Велико Търново, в съизвършителство с друго неустановено по делото лице, без надлежно разрешително държал с цел разпространение марихуана на стойност 92 932,17 лв.

Състав на Окръжен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри, като приспадна времето, през което подсъдимият е бил задържан под стража от 09.11.2019 г. Б. М. следва да заплати и разноските по делото в размер на 1400,27лв. Наркотиците и товарен автомобил „Форд Транзит“, който е собственост на подсъдимия и му е послужил за извършване на престъплението, са отнети в полза на държавата.

Споразумението е окончателно.

Сподели:

Още новини от деня