съдебна палата русе съд прокуратура

Подсъдим за наркоразпространение сключи споразумение

Със споразумение приключи насроченото за днес разпоредително заседание по делото срещу Р. А., обвинен за държане на марихуана с цел разпространение. Подсъдимият се отказа от разглеждането на делото по общия ред и прие да изтърпи наказание в размер на една година и осем месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба 2500 лв.

Р. А. е български гражданин с основно образование, безработен, неженен, осъждан. Съгласно споразумението, той се признава за виновен в това, че в периода 19.02.2019 год. – 09.01.2020 год., в гр. Две могили, обл. Русе, в условията на продължавано престъпление – на пет пъти, без надлежно разрешително придобил от неустановено лице и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана с нетно тегло 17,9236 грама на обща стойност 107,54 лева.

Състав на Окръжен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри, като приспадна времето, през което подсъдимият е бил задържан под стража от 10.01.2020 г.

Р. А. следва да заплати и разноските по делото в размер на 1013,75 лв., а веществените доказателства – марихуана, електронни везни и два мобилни телефона, са отнети в полза на държавата.

Сподели: