съдебна палата русе

Подсъдим призна, че е държал наркотици с цел разпространение

Състав на Окръжен съд – Русе призна за виновен 28-годишния З. А. в това, че на 25.02.2021 г. в дома си без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (марихуана, метамфитамин и екстази) на обща стойност 721,97 лв.

Подсъдимият призна изцяло фактите по обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства. Съдът уважи искането за съкратено съдебно следствие. В този случай, според Наказателно-процесуалния кодекс, съдът е задължен да намали размера на наказанието „лишаване от свобода“ с една трета.

Окръжен съд – Русе осъди З. А. на две години „лишаване от свобода“, което отложи за изпитателен срок от четири години, през което време осъденият е длъжен да работи или учи, както и „глоба“ в размер на 5 000 лв. Наркотиците, както и 4 електронни везни, стъклена лула, PVC плик, съдържащ 98 бр. пликчета с цип, PVC плик, съдържащ 11 бр.  пакетчета с цип х 100 бр. и 2 телефона „Huawei“ със SIM карти са отнети в полза на държавата като предмет на престъплението и вещи, принадлежащи на подсъдимия и предназначени и послужили за извършване на престъплението.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Сподели: