одмвр русе лого полиция мвр

Пожари и паднали от силния вятър дървета отвориха работа на русенските пожарникари през последните 24 часа

За изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са излизали на 9 сигнала.

Съобщение за пожар в покрив на къща на ул. Йосиф Цанков в Русе е постъпило в 11:55 часа. На адреса са изпратени огнеборци от Първа РСПБЗН. На място обаче се установява, че покривът не е запален, а горят непочистени сажди в комина на къщата. В 12:43 часа е получен сигнал за паднало дърво на пътя между гр. Ветово и гр. Цар Калоян. Отстранено е от екип на РСПБЗН – Ветово.

В 18:15 часа екип от Втора РСПБЗН е насочен към ул. Кресна в гр. Русе, откъдето са сигнализирали за паднало дърво. На място е установено, че дървото е голямо, с диаметър на ствола от около 1 м., а короната се е вплела и подпряла в оградата на къща. Няма пострадали хора. Предприети са действия по отстраняването на дървото, които ще продължат и днес в светлата част на денонощието.

По-късно екип от Втора РСПБЗН е пратен и за отстраняване на паднали дървета на пътя между гр. Мартен и с. Николово. Отстранени са и пътят е освободен.

За времето от 19:54 до 22:50 ч. пожарникари от РСПБЗН – Две могили са пратени да гасят пожар в сухи треви и храсти в землището на с. Широково. Произшествието се е разпростряло на площ от около 100 дка. Пожарът е пресечен по фронта на распространението му и изгасен.

В 20:00 часа екип на РСПБЗН – Сливо поле е пратен да потуши възникнало горене в сухи треви на площ от 70 кв. м. по главния път от Русе за Силистра.

В 20:51 часа екип спасители от сектор СОД при РДПБЗН е насочен към главния път Русе – Бяла, в близост до спирката на 9-ти километър, където е трябвало да отстрани паднало дърво на пътното плътно.

В 20:40 часа екип на РСПБЗН – Бяла е гасил пожар в сухи треви и храсти в землището на с. Караманово.

Сподели:

Още новини от деня