одмвр русе лого полиция мвр

Пожарната в помощ на закъсали в снега през изминалото денонощие

Време за прочитане: < 1 мин.

На 24 март, за времето от 05:58 до 08:00 часа, екип на РСПБЗН-Две Могили е пратен да окаже помощ на автомобил на агенция „Митници“ с двама служители в него, който е бил закъсал на пътя между селата Обретеник и Ценово. Със съдействието на снегорин от с. Ценово, автомобилът е бил освободен от снежните навявания и съпроводен до почистен път с възможност за самостоятелно придвижване.

Между 07:55 и 10:05 часа екип от сектор „Спасителни оперативни дейности“ на РДПБЗН – Русе е съдействал за транспортирането на граждани за хемодеализа, които са имали затруднения при придвижването до болницата, заради влошената метеорологична и пътнотранспортна обстановка. Транспортирани са 7 човека.
В 09:35 часа един екип от Първа РСПБЗН- Русе, е пратен на адрес  гр. Русе, ул. „Цар Асен“ в Русе, за да окаже съдействие при пренос на гражданин с инсулт до УМБАЛ.

Между 09:39 и 10:20 часа пожарникари от РСПБЗН- Сливо поле са пратени да потушат възникнало горене на сажди в коминно тяло в къща в кв. „Сливица“ в гр. Сливо поле.

В 15:51 часа екип от РСПБЗН-Две Могили е реагирал на сигнал за пожар в покрива на къща в с. Обретеник.  При пристигане  на място е установено, че гори част от покрив на изоставена къща, около 40 кв.м. Пожарът е изгасен. По данни на граждани, къщата била необитаема след предишен пожар. Вероятната причина за инцидента е късо съединение. Екипът е  изключил ел.захранването на къщата.

Сподели:

Още новини от деня