пожарни автомобили

Пожарникари гасиха няколко пламнали през уикенда имота в Русенско

Служители от РУ – Две могили изясняват пожар в имот. Сигнал за произшествието е постъпил в полицията в събота в 20.22 часа. Пожарът е възникнал в имот, намиращ се в с. Широково, представляващ двуетажна къща с прилежаща постройка към нея. Мястото е посетено от служители на пожарните служби в Две могили и Русе. Установено било, че запалването е възникнало в прилежащата постройка към имота и е обхванало и къщата. Нанесени са щети по къщата и постройката, като предстои уточняването им. Извършен е оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група на полицията. Причините за инцидента се изясняват, като според първоначални данни най-вероятно е станало късо съединение. По случая е образувано досъдебно производство.

В нощта на 8 срещу 9 декември, за времето от 20:19 до 01:15 часа, служители от РСПБЗН – Две могили и от Първа РСПБЗН-Русе са пратени по сигнал за пожар в къща в с. Широково. При пристигане на място е установено, че покривната конструкция над помещението за работилница и над част от къщата вече е била паднала. Огнеборците са потушили пожара, който е засегнал и материали затрупани под падналите керемиди. Причината за възникване на произшествието се изясняват.

Вчера за времето от 14:00 до 15:00 часа  екип огнеборци от РСПБЗН-Ветово  е пратен по сигнал за пожар в комин на къща в с. Тетово. Произшествието е било ликвидирано от собствениците на площ около 1 кв.м. Най-вероятната причина за възникналия  пожар е самозапалване.

Тази нощ в 02:39 часа е получено съобщение за пожар в офис, намиращ се на ул. Петрич в Русе. Огнеборците са работили на местопроизшествието до 03:55 часа. Пратени са били служители и техника от Втора РСПБЗН в Русе. При инцидента има нанесени щети по мебел и стени. Пожарът е потушен на площ от около 3 кв.м. Причината е в процес на изясняване.

Сподели:

Още новини от деня