покрив пластмасови улуци

Покривът тече – ами сега

Покривът тече – познато ли ви е това?

За съжаление почти всеки собственик на апартамент или къща рано или късно ще се сблъска с този проблем. Независимо от използвания материал, покритието може да се влоши с течение на времето.

Ако покривът ви тече – какво да направите в такава ситуация и как да го поправите?

Нека разгледаме всички възможни варианти.

Течът от покрива често се случва през пролетта и есента. Топящият се сняг или дъждовната вода могат да проникнат дори и в най-малките пукнатини, така скоро се стига дори до цели потоци, вливащи се в стаите.

Докато покривът не тече много силно, често се опитваме да не обръщаме много внимание, надяваме се, че всичко ще свърши от само себе си.

Но това е грешка.

Трябват ремонтни дейности. Можете да направите ремонт с помощта на работници, но е възможно да отстраните проблемите сами, защото всъщност това е доста просто, но само в някои случаи.

Първо трябва да разберете естеството на теча и причините за него. Може да има няколко причини. Една от най-често срещаните е разместване на фрагменти от покрива и в резултат на това,че поради образуването на пролука, покривът тече. Фугите на покривните елементи са особено податливи на течове, като правило, те са на най-недостъпните и трудни места.

Често се появява теч, ако металното покритие е ръждясало от влага.

покрив с петно от влага марисан

Покривът тече – ами сега?

Често е трудно да разберете откъде точно покривът тече. Водата може да проникне на едно място и да се идентифицира на друго. Обикновено повредата е във вертикална посока, често точно над мястото, където водата капе. Колкото по-голям е ъгълът на наклона, толкова по-голяма може да е пролуката или дупката с теча. Цветът на материала, промяната в текстурата, петната от ръжда и пукнатините показват, че покритието на това място е повредено.

Ако покривът е направен от метал, и е необходим ремонт, достатъчно е просто да замените една или повече плоскости или плочи.

Но хубаво е да се доверите на фирма или майстори, които са специализирани в тази дейност. В противен случай рискувате да си съсипете жилището, да се появи мухъл, стените да се лющят и така ще имате много по-големи разходи за друг вид ремонт.

Сподели:

Още новини от деня