балкон апартамент жилище русе

Покупка на апартамент – негативи, ако се намира в столицата

Покупка на апартамент може да предложи доста негативи, ако се намира в столицата. Хората асоциират София с града на българските неограничени възможности, но това съвсем не е така. Тази статия ще се опита да открои негативите на живот в столицата и затормозяващите особености на имотите в София, които могат да отблъснат от първоначалното привличане към столичния град.

Кои са негативите:

  • Столицата поддържа най-високите цени на апартаментите  из цяла България. И там могат да се намерят евтини имоти, но те се намират в т.нар. „селски квартали“ на София като Банкя, например. А според много хора „селските квартали“ са далеч от блясъка на София, каквото и да означава това.
  • Трафика в столицата е убийствен и не понася на много хора. Задръстванията са еднакво задушаващи и за хората, придвижващи се с коли, и тези придвижващи се с градски транспорт. Макар софийското метро да облекчи частично трафика в София, задръстванията не са престанали. Как ви се струва да се прибирате за час-два от работата до жилището си – ето това е София!
  • През демокрацията София се превърна в сборен пункт на хора от провинцията и това създава известни сътресения за почитателите на уюта, спокойствието и задружието на по-малкия град. Покупка на апартамент в София може да се окаже торнадо от нерви, което бихте искали да избегнете. Ако искате спокойствие и приветливост, можете да заложите на комфортен и уреден град като Русе, например.

Покупка на апартамент – столицата може да е неприятен избор. Покупка на апартамент в столицата е избор с доста въпросителни, на които трябва да дадете утвърдителни отговори без колебание. Животът в столицата, както и недвижимите имоти в нея крият своите рискове и нерядко насочването към провинцията е по-добрият вариант поради фактори, които изброихме по-горе.

Сподели:

Още новини от деня