одмвр русе лого полиция мвр

Полицаи в Русенско установиха съхранение на незаконна дървесина в няколко населени места

Служители на ОДМВР – Русе установиха няколко случая на съхранение на незаконна дървесина.

На 23 октомври около 13:00 часа в гр. Ветово, в имот, на ул. „Пирин“, при извършена съвместна полицейска проверка от служители на РУ – Ветово и служители на ДЛС „Дунав“ – Русе, е било установено, че 61-годишен стопанин, без редовно писмено позволително съхранява в имота си 2 кубични метра пространствана дървесина за огрев от вида – джанка и благун от общински горски фонд, собственост на ДЛС „Дунав“, изчислена на стойност около 100 лева. По случая е образувана преписка за престъпление по чл. 235, ал.2 от НК, по описа на РУ – Ветово.

Още три такива случая са били разкрити и от беленските полицаи на 23 октомври, в хода на провежданата операция по линия „битова престъпност“. В имот в село Дряновец, обитаван от 52-годишна жена, служителите на реда са открили 2 кубика дърва за огрев от вида акация, немаркирани с контролна горска марка.

На адрес в с. Долна Студена, стопанисван от 83-годишна жена са установени 8 кубика дърва от вид акация и цер, за огрев, немаркирани с контролна горска марка, в друг имот в същото село, обитаван от 27-годишен, е имало около 1 кубик  акация и цер, за огрев, отново немаркирани с контролна горска марка.

Установените случаи са документирани от полицията, като са започнати преписки с оглед престъпления по чл. 235, ал.2 от НК.

Сподели:

Още новини от деня