33 - годишен хванат с наркотици и при управление на автомобил с регистрационни табели от друго МПС

Полицаи установиха двама мъже, отнемали пари и вещи от младежи в Русе

Служители на Второ РУ са установили двама мъже, отнемали пари и вещи от младежи в Русе. В районното управление са били регистрирани два сигнала за деяния извършени на 20 януари т. г.

В единия случай младеж от Русе е заявил, че на въпросната дата за времето от 15:20 до 15:40 часа в района зад бл.„Д. Дончев“ в Русе е бил заговорен от неизвестен мъж, който е поискал от него да му обмени 5 евро, след което му е отнел сума от 5 лв. и електронно устройство за пушене, като с деянието на потърпевшия е нанесена щета на обща стойност около 100 лв.

Във втория случай друг младеж се е оплакал, че същия ден около 16:30 ч., докато се е движел по ул. Петрохан в посока ул. Рига, на около 100 м. преди автомивка, е бил спрян от двама непознати за него млади мъже, които поискали да им обмени 5 евро, но той им казал, че няма толкова пари и тогава те пребъркали джобовете на якето му, откъдето взели каквито пари имал и с предложените от тях 5 евро побягнали в посока стадион „Дунав“.

Заявените деяния са били документирани от полицията, като по тях са образувани преписка и досъдебно производство. В хода на предприетите действия за разследването им, служителите на Второ РУ са установили, че в първия случай автор на деянието е русенец на 21 г., познайник на органите на реда, а във втория той е бил заедно с друг русенец на 29 г., също известен на полицията. Работата по двете регистрирани престъпления продължава.

Сподели: