съдебна палата русе

Полицията в Русе разследва сигнал за убийство, задържан е внукът на жертвата

В ОДМВР – Русе е подаден сигнал от УМБАЛ „Канев“ – Русе, че в болницата е починала 82-годишна жена от с. Голямо Враново, като при извършена аутопсия е установено, че са й нанесени удари върху лицето и тялото, има травми в областта на главата и други наранявания. За изясняване на случая са предприети незабавни действия от служителите на ОДМВР – Русе.

В хода на провежданите оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите са изяснили, че травмите са били причинени на 17-18 август от 34-годишен мъж, внук на жертвата, като на 18 август той сам е подал сигнал на тел. 112 за влошеното здравословно състояние на баба си. Тогава с линейка тя е била транспортирана до спешното отделение на русенската болница, но същия ден е починала в медицинското заведение.

На адреса в с. Голямо Враново е извършен оглед от полицията. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК. Мъжът е задържан от криминалистите, повдигнато му е обвинение от разследващ полицай, а с постановление на прокуратурата е задържан в следствения арест до 72 часа. Работата послучая продължава.

Сподели:

Още новини от деня