линейка

Полицията изяснява причините за пожар в стая на отделение в УМБАЛ „Канев“ в Русе

Полицията изяснява причините, довели до пожар рано тази сутрин в стая на отделението по ортопедия и травматология към Университетската болница „Канев“ в Русе, което се намира на шестия етаж. Това съобщиха от областната дирекция на МВР.

Сигналът е подаден около 5,00 часа. Веднага били изпратени два екипа на противопожарната служба. На място обаче било установено, че огънят вече е изгасен.

От лечебното заведение съобщиха, че пациент от съседна стая усетил дима и повикал за помощ. Дежурните по това време медицински сестри реагирали веднага и успели да потушат с пожарогасители огъня.

В стаята бил настанен пациент. Предстояла му ортопедична операция, заради която бил неподвижен. 57-годишният мъж бил изведен от помещението, но получил втора и трета степен изгаряния на леви крайници и таз. Налага се раните му да бъдат обработени оперативно, като по тази причина е приведен в УМБАЛ „Медика“ в Русе, където има отделение по изгаряния.

От пресцентъра на УМБАЛ „Канев“ обясниха още, че причините за инцидента тепърва ще се изясняват. Вероятно пожарът е предизвикан от неизгасена цигара на 57-годишния мъж, който не спазил забраната за тютюнопушене.

След инцидента стаята е неизползваема. Всичко е обгоряло, стените и таванът са опушени. Тепърва ще се оценяват щетите. Предстои ремонт.

/Източник – БТА/

Сподели:

Още новини от деня