Получено е финансиране за облагородяване центъра на Пепелина

Получено е финансиране за облагородяване центъра на Пепелина

Време за прочитане: < 1 мин.

Кметският наместник на Пепелина кандидатства с проект на тема: „Обичам природата – и аз участвам” в националната кампания “За чиста околна среда – 2016 г.“. Мястото е до църквата, там където едно време се е намирало кметството (сега е парцел със събаряща се ограда). Надеждата му тогава бе да се финансира изграждане на малък „парк“ с беседка, пейки, кошчета за разделно събиране на отпадъци, соларни паркови лампи, рози, декоративни храсти, декоративна ограда, карта на селото и чешма.

Парите по проекта не са много, но вярвам, че ако ни одобрят ще се справим. С парите се купуват материали и оборудване, а изграждането е на доброволни начала, кой-колкото може и иска. Разбира се и Общината ще помага, отбеляза той.

Ето и схема на бъдещия парк:

След 5 години упорство, този проект бе одобрен и ще бъде финансиран! Проектът е на стойност 9 997 лв и с тях ще бъде изградена зона за отдих в населеното място.

Междувременно почистихме мястото и теренът е почти напълно готов. Напомням, че финансирането идва с идеята, хората които ще се радват на новата придобивка сами (разбира се с помощ от Общината) да помогнат за изграждането и, споделя кметският наместник Георги Корчев.

Сподели:

Още новини от деня