Поредно дарение на CLAAS за Аграрния факултет на Русенския университет

Поредно дарение на CLAAS за Аграрния факултет на Русенския университет

На 26.05.2022г. представители на фирма CLAAS, Германия, връчиха официално дарение на аграрния факултет на Русенския университет – реален ROTO PLUS сепариращ механизъм от комбайн CLAAS APS HYBRID. На церемонията присъстваха г-н Фин Петерсен, главен мениджър по сервиза на CLAAS, Германия, г-н Михаел Байер – регионален директор за Югоизточна Европа, инж. Николай Цеков Мениджър продажби във фирма РАПИД-КБ ЕООД, официален представител на  CLAAS в България, инж. Светлин Стайчев – Ръководител отдел Сервизно обслужване в РАПИД-КБ ЕООД.

Проф. Пламен Кангалов – Зам. ректор по учебната работа откри церемонията и разказа за дългогодишното сътрудничество на Русенския университет с фирма CLAAS и техния официален представител у нас РАПИД-КБ ЕООД. Г-н Петерсен отбеляза значимостта на дарения механизъм, който все още се използва и в най-новите модели комбайни на фирмата. Г-н Байер говори за приносът на дългогодишното сътрудничество между трите организации към подготовката на висококвалифицирани инженерни кадри за нашето селско стопанство. На церемонията присъстваха преподаватели и студенти от Аграрно Индустриалния факултет на Русенския университет.

След  церемониалното прерязване на лентата, гостите проведоха среща за обсъждане на възможностите за задълбочаване на сътрудничеството и беше договорено съставянето на конкретен план за осъвременяване на учебните програми и планове на специалностите Земеделска техника и технологии, Аграрно инженерство и Мениджмънт и сервиз на техниката, както и лекционен и практически курс, провеждан от специалисти на фирма РАПИД-КБ ЕООД за студентите от тези специалности.

Сподели: