Поредно отличие за Областна администрация - Русе

Поредно отличие за Областна администрация – Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Областниятуправител на област Русе г-н Галин Григоров участва на тържествена церемония, на която бяха наградени администрациите, показали най-високи резултати като учещи организации през настоящата година.

Инициативата е базирана на проведено изследване от Института по публична администрация, който е водеща институция за обучение на служители в държавната администрация и е структура към Министерския съвет на Република България.

В рейтинга научещите администрации за 2018 г. Областна администрация Русе се класира на второ място сред участвалите областни управи и на трето място сред общо включилите се 49 централни и териториални администрации.

Постигнатият общрезултат на Областната управа е 86 точки, което е с повече от 10 точки над средното равнище спрямо международния стандарт за самооценка чрез въпросника „Учаща ли е Вашата организация?“. Единствената областна администрация, която е пред Русе е Ямбол, като разликата е само от 1 точка. По показателя „процеси научене“ Областна администрация Русе заема първо място сред областните управи, а относно лидерския стил, който стимулира учението Областната управа в Русе, достига до 89 точки.

Наградата,плакет за постигнатите високи резултати, получи лично областният управител Галин Григоров. Той изказа признателност за високото отличие и изрази надежда,че Областна администрация Русе ще продължи да оправдава очакванията на жителитена региона и ще се развива в съответствие с европейските и световни тенденции, което ще допринесе за утвърждаването на администрацията като модерна и воденаот желанието за непрекъснато усъвършенстване в полза на гражданите.

Победителят вкласацията на Института по публична администрация е Областна дирекция „Земеделие“ Бургас.

Събитието се проведе на 10 декември 2018 г. в Зала „Хармония“ в Центъра за образование, наука и култура Project Lab в гр. София.

Сподели:

Още новини от деня