Поредно признание за предприемчивостта на Русенския университет от ЕК

Поредно признание за предприемчивостта на Русенския университет от ЕК

На 13 септември, на работна сеща в Брюксел, Европейската комисия за пореден път отличи предприемчивостта на Русенският университет.

В сградата на директората „Образование и култура“ се проведе среща с подбрани експерти по предприемачество за обсъждане на документа „Предложение за решение на Европейския парламент и Съвета на Стратегическата адженда за иновации на Европейския институт по иновации и технологии 2021-2027: Повишаване на иновационния талант и капацитет на Европа“.

По време на събитието беше отбелязано, че в Европейския съюз в бъдеще се очаква да има повече хибридни специалности, които да изграждат у всеки студент технологични умения и предприемачески (бизнес) умения.

Акцент на срещата беше възможността „Стратегическата адженда“ да се подпомогне чрез инструмента „heinnovate.eu“, който през 2014 беше изпробван с помощта на министерството на Образованието и науката в пет български висши учебни заведения, сред които беше и Русенският университет.

Представянето на опита на русенскaтa Алма Матер впечатли всички международни експерти, сред които бяха представители на Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Ирландия, Португалия, Унгария. Те изразиха своето възхищение от уменията и постигнатото до момента от ръководния екип на университета, академичната му общност и представителите на подкрепящите го власти, стопански и обществени организации.

Сподели: