Посланикът на Индия Санджай Рана посети Русенския университет „Ангел Кънчев“

Посланикът на Индия Санджай Рана посети Русенския университет „Ангел Кънчев“

Днес, 02.02.2024 г., посланикът на Индия Н. Пр. Санджай Рана посети Русенския университет „Ангел Кънчев“. Той беше посрещнат от ректора проф. д-р инж. Пламен Кангалов, председателя на Общото събрание акад. Христо Белоев, заместник – ректорите по международно сътрудничество доц. д-р Галина Иванова и по учебната работа проф. д–р Генчо Попов и директора на дирекция „Чуждестранни студенти“ – проф. Теодор Илиев. В срещата участваха и студенти от Индия, които се обучават в Русенската Алма Матер.

Посланикът на Индия Н. Пр. Санджай Рана е гост на Русенския университет за втори път. Първата му визита бе през март 2022 година.

Акцентът по време на срещата беше поставен върху възможностите за сътрудничество на Русенската Алма Матер с университети в Индия.

Проф. Кангалов представи модерната база, ресурсите за обучение и изследвания, както и дългогодишните образователни традиции на университета, подчертавайки авторитетната му лидерска позиция в иновативните образователни технологии и международното сътрудничество.

Той подчерта, че Русенският университет е един от десетте изследователски университета в България, като за следващите четири години има осигурено финансиране от държавата около 30 милиона за изследователска дейност.

Н.Пр. Санджай Рана благодари за гостоприемството и честта в срещата да бъдат поканени индийски студенти. Той сподели, че след последното си посещение е впечатлен колко се е разраснал университетът и какви успехи има. Посланикът на Индия посочи, че около 600 индийски студенти учат в България, като се ангажира да потърси възможности за подпомагане на съвместната работа между Русенския университет и индийски университети, за да се увеличи броят на тези студенти у нас.

Н.Пр. Санджай Рана се запозна с технологичните възможности, които предлагат залите за обучение в Русенския университет.

Срещата приключи с размяна на протоколни подаръци и пожелания за разширяване на сътрудничеството.

Сподели: