Посланикът на Кувейт посети Русенския университет

Посланикът на Кувейт посети Русенския университет

Извънредният и пълномощен посланик на държавата Кувейт у нас Негово превъзходителство Якуб Алатики посети Русенския университет и разговаря с ректора – проф. Велизара Пенчева, председателя на Общото събрание – чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и директора на дирекция „Чуждестранни студенти“ – проф. Красимир Мартев.

По време на срещата ректорът – проф. Пенчева сподели, че международното сътрудничество е един от приоритетите на Русенския университет и добави, че през следващата академична 2018/2019 година ще започне обучение по съвместни програми с чуждестранни университети. Към момента Русенският университет няма подписани споразумения с висши училища в Кувейт, но подобен документ би дал възможност за кандидатстване по програма Еразъм+ за финансиране на мобилности на студенти и преподаватели, каза председателят на Общото събрание – чл.-кор. проф. Христо Белоев. Той припомни, че преди време е имало академично посещение в Кувейтския университет, но контактите не са продължени.

Посланик Алатики съобщи, че предстои визита на министъра на външните работи на Република България – Екатерина Захариева в Кувейт, като една от темите на разговорите ще бъде развитието на отношенията между университетите на двете държави.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"